مشکلات مصرف دارو در سالمندان
مرکز مشاوره و پرستاری سپیدگستر ارائه دهنده خدمات پزشکی، پرستاری و درمانی

دو شنبه 3 تير 1398
ن : محیا یوسفی

مشکلات مصرف دارو در سالمندان

با بالارفتن سن، ترک کردن بعضی عادات کار آسانی نیست. حتی ممکن است برخی رفتارهای دیگر نیز به این عادات اضافه شوند. حتما به این مشکل برخورده‌اید که سالمند شما از خوردن دارو اجتناب کند و یا حتی مصرف داروی خود را فراموش کند.
سالمندان به دلیل کهولت سن، دچار فراموشی و حواس پرتی می‌شوند. دارو یکی از مسائل مهمی است که سالمندان با آن روبرو هستند. بدن در سنین کهنسالی ویتامین کمتری جذب می‌کند. به همین دلیل بسیاری از سالمندان را دیده‌ایم که قرص کلسیم مصرف می‌کنند.
نکته‌ای که لازم است به آن توجه کنید این است که برای نگهداری از سالمند در منزل ، همواره او را برای ابراز ناراحتی خود تشویق کنید. خیلی از آن‌ها ترس استفاده از داروهای جدید را دارند به همین دلیل ناراحتی خود را پنهان می‌کنند.
همه عوامل را به پیری و کهولت سن ربط ندهید. درست است که سالمند به مراقبت بیشتری نیاز دارد اما این موضوع نباید ملکه ذهن آن‌ها شود. به خصوص در بانوان سالمند، که این موضوع ممکن است نتیجه افسردگی در آن‌ها ایجاد کند.

 مصرف دارو در سالمندان

 

آشنایی سالمند با نحوه مصرف دارو

اگر حجمی از قرص و شربت را به سالمند نشان دهید مطمئنا حس اعتماد از مصرف دارو را از دست می‌دهد. اما اگر برای او دلیل مصرف دارو در سالمند را توضیح دهید، قبول کردن این موضوع برایشان آسان‌‌تر است. یک نکته: به سالمند توضیح دهید داروی خود را شبانه و در تاریکی مصرف نکند این کار ممکن است باعث اشتباه او شود و با این نتیجه روبرو شوید که یک دارو تا مدت‌ها مصرف نشده و به اشتباه یک داروی دیگر با دوز بالاتر مصرف شده. راه حل ساده این موضوع قرار دادن یک چراغ قوه کوچک در جعبه داروهاست.

توضیح نحوه مصرف دارو در سالمند به پرستار

اگر برای سالمند خود پرستار دارید، باید نحوه مصرف دارو را به آن توضیح دهید. در زمانی‌که خودتان به سالمندتان دسترسی ندارید، این وظیفه پرستار سالمند است که حواسش به ساعت و میزان مصرف داروی سالمند باشد. همچنین با توضیح دادن خیالتان از بابت اشتباه کردن در مصرف دارو توسط فرد دیگر از بین می‌رود.
در صورتی که تعداد داروها زیاد باشد، ممکن است حتی خود شما هم به اشتباه بی‌افتید. برای همین منظور از برچسب‌هایی که نحوه مصرف دارو روی آن نوشته شده استفاده کنید. این برچسب‌ها را روی جعبه قرص‌ها بچسبانید. همچنین در داروخانه‌ها جعبه‌هایی به اسم جعبه یادآور قرص وجود دارد. بعضی از این جعبه‌ها این امکان را به شما می‌دهند که برای یک هفته، قرص‌ها را به ازای هر روز هفته تقسیم بندی کنید.

مصرف دارو در سالمند به صورت خودسرانه

بنا بر تشخیص اشتباه و مصرف خودسرانه دارو ممکن است صدمات جدی به جسم سالمند بزنید. بدن سالمند ضعیف‌تر از دیگر گوه‌های سنی است. همیشه به گفته پزشک اعتماد کنید. پزشک بر اساس تجربه نوع دارو را تجویز می‌کند.
برخی اوقات به سبب نداشتن آگاهی، سالمند داروهای زیادی را مصرف می‌کند و همچنین از تداخل داروها بی خبر است. همین امر خود باعث بروز دیگر بیماری‌ها می‌شود. به همین دلیل اگر سالمند خود را نزد پزشک متخصص قلب می‌برید، لازم است دیگر داروهای مصرفی‌اش را به همراه داشته باشید. پزشک با توجه به داروهایی که سالمند مصرف می‌کند، داروهای دیگر را تجویز می‌کند.
با مصرف دارو بدن سالمند نیاز به مواد معدنی و ویتامین‌ها پیدا می‌کند. شاید نیاز باشد برخی عادات غذایی ترک شود و برنامه غذایی جدیدی تعریف شود. برای این منظور لازم است با دکتر متخصص تغذیه مشورت کنید. مصرف سبزیجات را در برنامه غذایی بالا ببرید. طبخ غذاهای دریایی و مصرف آن به صورت بخارپز بیشتر توجه کنید.
با رعایت همه این نکات شاید سالمند نیاز به مکمل غذایی داشته باشد. با پزشک او مشورت کنید. چرا که سالمندان بعد از سن 50 سالگی در جذب ویتامین دچار مشکل می‌شوند. کمبود کلسیم یکی از مهم‌ترین عامل‌هایی‌ست که باید به‌خاطر آن قرص ویتامین مصرف کنند.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:









تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان خدمات پرستاری سپید گستر و آدرس sepidgostar.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.